Helsegruppen NEMUS

Forebygging

I NEMUS er vi opptatt av langvarige og gode resultater. Vi ønsker at du skal holde deg bra! Dette krever et bevisst forhold til forebygging og helsefremmende aktiviteter. 

Vår forebygging sikter mot å gi deg kontroll over egen helse. Det skal være mulig å leke med barna, uten å tenke på ryggen. Sitte foran PC’en uten å ha hodepine. Jobbe en hel dag med full konsentrasjon. Løpe, uten å tenke på benhinnebetennelsen. Våkne opp, og føle deg uthvilt. 

Dette er mulig å oppnå ved å velge helsefremmende tiltak som motiverer og som er tilgjengelige. Kontroll over egen helse er realistisk, selv for folk i ”tidsklemma”. Det betyr ikke at du må være medlem av et helsestudio. Normal fysisk aktivitet kan være tilstrekkelig.

Forebyggende tiltak
Vårt forebyggende helsearbeid strekker seg fra oppfølgingen av pasienter på klinikkene, til bedrifter, skoler og idrettsmiljø. Tiltakene tilpasses i vært enkelt tilfelle, og tilrettelegges av både kiropraktorer, fysioterapeuter og andre helseaktører i NEMUS-samarbeidet. Noen trenger skreddersydde øvelser, mens for andre holder det å gå tur.

Vi forebygger blant annet gjennom å 

  • Øke forståelse og kunnskap om en helsefremmende livsstil
  • Tilpasse de forebyggende tiltakene til ditt utgangspunkt og dine målsettinger
  • Finne fram til tiltak som er motiverende og tilgjengelig
  • Gjøre forebygging til en vane

Øvelser, råd og vanlige spørsmål

Ønsker du å starte forebyggingen med en gang, kan du ta en titt øvelsesfilmene her på nemus.no.

Du finner også en del forebyggende tiltak under Råd og Vanlige spørsmål/FAQ.

Har du spørsmål om forebygging og helsefremmende tiltak, ta gjerne kontakt med din NEMUS-klinikk eller send en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. .

Les mer om "Forebygging av sykefravær og sykenærvær" under våre Bedriftssider og "10 råd hvordan du kan forebygge nakke- og skulderplager på jobb" under vår Blogg.

JoomShaper

Ved å bruke vår nettside, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, se vår personvernerklæring.