Helsegruppen NEMUS

×

Feil

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 339

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 348

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 347

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 331

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 338

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 336

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 321

Nyeste innlegg

Postet av i Smerte

b2ap3_thumbnail_pain.jpg

Denne artikkelen vil forsøke å få deg som leser til å selv kunne endre syn på fenomenet vi kaller smerte. Hvordan kan man selv påvirke egen opplevelse av smerte? Dette er en noe tung materie, så jeg ber om at du tar deg tid til å lese hele artikkelen nøye for å få med deg alt innholdet. Temaet er spesielt viktig for vår forståelse av hvordan kroniske smerter oppstår.

b2ap3_thumbnail_shutterstock_257702293.jpg

Nå er årets pollensesong i full gang i hele Sør-Norge med spredning av or og hassel, som selv i beskjeden grad kan være plagsomt for pollenallergikere. Like rundt hjørnet kommer også bjerkesesongen som for mange pollenallergikere er den mest plagsomme. Norges Astma og Allergiforbund (1) hevder at mer enn 40% av befolkningen vil kunne få allergiske reaksjoner en eller flere ganger i løpet av livet. Forekomsten har økt de siste ti årene.

Postet av i Forebygging

b2ap3_thumbnail_akupunktur2.jpg

Migrenepasienter lider av tilbakevendende anfall av alvorlig, hovedsakelig ensidig pulserende hodepine som varer mellom 4- 72 timer. Smertene er ofte ledsaget av kvalme og brekninger, lysskyhet, lydfølsomhet og muskelspenninger. Norske tall viser at 15% av voksne kvinner og 7% av norske menn har migrene. (1)

 

Postet av i Forebygging

b2ap3_thumbnail_smerte.png

Mange pasienter har blitt fortalt at de har skiveutglidning, slitasje eller prolaps i ryggen sin og at dette gjør at de får ondt. Men er det egentlig slik at dine smerteopplevelser nødvendigvis har noe med skadene man har sett på bilder?

Postet av i Ernæring

b2ap3_thumbnail_shutterstock_221005348.jpg

Opplever du ubehag og plager i forbindelse med inntak av melkeprodukter? Kanskje du har en intoleranse eller allergi. Denne artikkelen vil gjøre rede for forskjellen på melkeallergi og laktoseintoleranse. Samtidig vil vi fortelle deg hvordan du skal forholde deg til plagene dine.

Postet av i Forebygging

Isjias er en vanlig diagnose som ofte er et resultat av at en skive presser på- og kjemisk irriterer en nerverot i ryggen. Symptomer på isjias er smerte, utstråling og nummenhet på baksiden eller utsiden av låret og leggen. Isjias kan ofte starte med ryggsmerter, men det gir vanligvis større ubehag i sete/lår/legg, enn i ryggen. Noen ganger kan isjias også føre til nedsatt styrke i det beinet. Det er viktig at isjias ikke blir forvekslet med andre diagnoser, som for eksempel utstrålende smerter fra bekken og ledd- relaterte rygg eller hofte plager. Husk derfor alltid å kontakte din fysioterapeut/kiropraktor for å få faststilt riktig diagnose.

Postet av i Forebygging

Ryggplager i Norge er et omfattende problem. Så mye som 80 % av Norges befolkning vil trolig oppleve ryggsmerter i løpet av livet. Halvparten av oss har hatt plager siste året og så mye som 10 % av oss har ryggplager akkurat nå.  En stor andel av pasientene som oppsøker kiropraktor og/eller fysioterapeut gjør dette p.g.a. av ryggsmerte.

Postet av i Ernæring

b2ap3_thumbnail_gluten.jpg

Det er mange som har slengt seg på den nye trenden i det siste, at et glutenfritt kosthold er nok svaret på varig vektnedgang og et bedre liv. Ulike diffuse mageproblemer, oppblåsthet, tretthet, lite energi og generelt litt dårlig form, kan nok fint settes i sammenheng mot Cøliaki og glutenintoleranse. Men er det riktig?
Noen sier at glutenfrie matvarer er slankende karbohydrater og andre henger seg på. Forvirringen er ganske omfattende, og det er greit med en liten opprydding slik at rådgivningen blir best mulig for den enkelte.

Postet av i Akupunktur

b2ap3_thumbnail_Hode-Akupunktur.jpg

Pollensesongen står for døren og varierende allergiplager rammer 1 av 5 nordmenn. Akupunkturbehandlingen har som mål å styrke forsvarsenergien i kroppen og slik redusere allergiplagene. Ifølge Norges Astma og Allergiforbund (NAAF) vil mer enn 40% av befolkningen få allergiske reaksjoner en eller flere ganger i løpet av livet.

b2ap3_thumbnail_Blogg-2.jpgSom en oppfølging til artikkelen «Forebygging av arbeidsrelaterte nakke- og skulderplager», har vi plukket ut 10 av de viktigste rådene vi mener kan hjelpe deg til å forebygge smerter i nakke og skuldre på jobb. Rådene er skreddersydd for nakke-, skulder- og armplager, men vil også gi gunstige effekter for andre muskelskjelettplager. I tillegg kan de gi andre positive bivirkninger, som for eksempel bedre overskudd.

b2ap3_thumbnail_Blogg-1.jpgFår du vondt i nakke og skuldre på jobb? Da er du ikke alene. På landsbasis rapporterer en av fem smerter i muskelskjelettsystemet som de mener helt eller delvis skyldes arbeidet. Nakke- og skulderplager er de vanligste. Ny forskning presser frem større fokus på tidlig forebygging.

STAMI (Statens Arbeidsmiljøinstitutt) har gjennomført en undersøkelse som har fulgt 420 unge nordmenn fra skolen, gjennom lærlingtiden og inn i arbeidslivet. Resultater viser en signifikant økning i nakke- og skuldersmerter i overgangen fra skole til arbeidsliv (2). Identifisering av tidlige risikofaktorer er avgjørende for å forebygge riktig og effektivt.

JoomShaper

Ved å bruke vår nettside, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, se vår personvernerklæring.