Helsegruppen NEMUS

Impingement syndrom

Impingement syndrom

Impingement syndrom er også kjent som inneklemming, irritasjon og betennelse av skulderleddets muskelsener og slimposer.

Årsak:
Impingement syndrom oppstår etter gjentagende og ensidig arbeid med armer over skulderhøyde, skade, slitasje, ubalanse i muskelstyrke og/eller  dårlig stabilitet i muskler rundt skulderleddet. Ved vedvarende symptomer, plager og smerte kan slitasje prosesser utvikle forkalkninger som klemmer på bløtvevet rundt skulderleddet.

Symptomer:
De vanligste plagene ved impingement syndrom er smerter i skulder som blir verre ved bruk av skulder og arm. Redusert bevegelighet i skulderleddet og svekket muskulatur er vanlig. Smerter på natten kan også forekomme.

Vurdering:
Impingement syndrom kan minne om andre skulderplager og bør undersøkes av kiropraktor og/eller fysioterapeut.
Her ved NEMUS klinikkene kan vi diagnostisere Impingement syndrom ved hjelp av samtale og en grundig undersøkelse av skulderleddet og bløtvev.
Flere NEMUS klinikker har diagnostisk ultralyd som kan være til hjelp i undersøkelsesprosessen. Ved noen tilfeller av skuldersmerter kan kiropraktoren henvise pasienter til MR-undersøkelse.

Behandling:
Impingement syndrom trenger i første omgang avlastning fra aktivitet som provoserer frem smerte.
Kiropraktisk undersøkelse og eventuelt behandling av spenninger og låsninger i nakke og brystrygg. Det er viktig at det ikke er muskel-, nerve og skjelett begrensninger i nakke og brystrygg som ytterligere belaster skulderleddet.
Fysioterapeuten vil tilpasse øvelser for opptrening og gjenopprette balanse i musklene rundt skulderleddet hos den enkelte pasient.
Det er viktig å få skulder smerter tidlig diagnostisert og tilrettelagt behandling slik at tilstanden ikke blir langvarig.

Hva kan du gjøre selv?

  • Avstå fra aktivitet og bevegelser som fremprovoserer smerte
  • Ved smerter om natter kan bytte av side, slik at den andre skulder får belastningen
  • Ispose på smerteområdet
  • Styrke muskulatur rundt skulderleddet
  • Varier arbeidsstilling gjennom dagen og sikre god ergonomisk arbeidsstilling

 

Hvor kan jeg få hjelp?
Alle klinikkene i NEMUS tilbyr utredning, behandling og forebygging av denne diagnosen.

Du finner oss i Harstad, Trondheim, Bergen, Stord, Stavanger, Mandal, Kristiansand, Arendal, Tønsberg, Nøtterøy, Horten, Kongsberg, Asker, Nesbru, Oslo, Kløfta, Nittedal, Lørenskog, Lillestrøm, Kongsvinger, Moss, Sarpsborg, Fredrikstad og Halden. Gå gjerne inn på timebestilling på nett, eller se oversikt over klinikker dersom du ønsker å finne telefonnummer.

Velkommen til oss!

Bestill time

JoomShaper

Ved å bruke vår nettside, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, se vår personvernerklæring.