Helsegruppen NEMUS

Skulder

Skuldersmerter

Skuldersmerter

Smerter i skulderen er svært vanlig. Det finnes mange årsaker, og de fleste kan diagnostiseres, behandles og forebygges hos oss.

Akromio-klavikulær ledd artrose / AC-ledd artrose

Akromio-klavikulær leddet (også kalt AC- leddet) ligger oppå skulderen der kravebeinet og den øvre delen av skulderbladet møtes. Leddet har forholdsvis liten bevegelighet, men har likevel en viktig stabiliserende funksjon. I AC- leddet kan det oppstå artrose, også kalt ”slitasje”, men dette trenger ikke være årsaken til smerter i dette leddet. 

Akromio-klavikulær ledd skade/ AC-ledd separasjon

Akromio-klavikulær leddet (også kalt AC- leddet) ligger oppå skulderen der kravebeinet og den øvre delen av skulderbladet møtes. Leddet har forholdsvis liten bevegelighet, men har likevel en viktig stabiliserende funksjon. AC- leddet kan fort bli forstuet og er involvert i ca. 10% av alle skader mot skulderbuen.

Impingement syndrom

Impingement syndrom

Impingement syndrom er også kjent som inneklemming, irritasjon og betennelse av skulderleddets muskelsener og slimposer.

Skuldermyalgi

Skuldermyalgi

Skuldermyalgi er verk eller smerter fra muskulatur rundt skulder og nakke.

Skuldertendinopati

Skuldertendinopati

Skuldertendinopati er en fellesbetegnelse for langvarige plager og smerter i skuldersenene , spesielt i musklene infraspinatus, supraspinatus, subscapularis og biceps. Tradisjonelt omtalte man skuldertendinopati som inflammasjon av en sene eller senefeste. Nyere forskning peker i retning av at inflammasjon er mindre viktig.

SLAP-Lesjon (Superior Labrum Anterior Posterior)

SLAP-Lesjon (Superior Labrum Anterior Posterior)

SLAP-Lesjon er en skade på øvre bakre delen av leddleppen i skulderen. Skaden er vanligst hos personer som driver med lagidrett, kontaktidrett eller er utsatt for fall i hverdagen.

JoomShaper

Ved å bruke vår nettside, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, se vår personvernerklæring.