Helsegruppen NEMUS

Spedbarn og Barn

Spedbarn og Barn

Overgangen fra mors mage til den virkelig verden kan være en stor påkjenning, og for enkelte skape problemer.

Alle barn er forskjellige og den såkalte ”normalen” har store variasjoner. Det er viktig å huske at en del av punktene under er normaltilstander som mange barn og babyer gjennomgår, kanskje periodevis.

Er du i tvil eller har en mistanke om at ditt barn ikke har det bra , så oppsøk gjerne din nærmeste NEMUS-klinikk for en vurdering.

Tegn som kan indikere at ditt barn har ubehag eller smerter

  • Utrøstelig gråt/lite søvn
  • Utilpass/vansker med å finne roen
  • Favorittside (ligger med hodet til en side)
  • Skjevhet i hodet
  • Kroppslig asymmetri/holdningsendringer
  • Utilfreds eller urolig ved brystet
  • Strever med motorikken

Utrøstelig gråt
Barn som gråter mye får ofte diagnosen kolikk, dette er en samlebetegnelse for langvarig og utrøstelig gråt hos ellers friske barn. Det mest alminnelige definisjonen på kolikk er; gråtetokter som varer minst 3 timer om dagen i minimum 3 dager i uken over en periode på minst 3 uker. Dette sier ikke noe om årsaken til at barnet gråter, og klare årsaksforhold til kolikk er fortsatt ikke kjent. Kiropraktoren vil kunne undersøke barnet for å utrede om barnets ubehag og smerter kan stamme fra muskler eller ledd.

Asymmetri
Asymmetri hos nyfødte er et velkjent fenomen og anses ofte som normalt. Fødsel, posisjon i mors mage, keisersnitt, vakuum m.m. gjør at babyen kan ha hevelser eller skjevheter. Som regel vil disse skjevhetene rette seg av seg selv i løpet av de første dagene og ukene. Dersom skjevhetene vedvarer, babyen utvikler favorittstilling, virker utilpass og gråter mye kan det ha en sammenheng med nedsatt bevegelighet og stivhet i nakke og rygg.

Hvordan kan vi hjelpe ditt barn?
Behandlere i Helsegruppen NEMUS har tilstander i bevegelsesapparatet som sitt primære kunnskapsområde, og behandler plager relatert til dette. Vi tilstreber et tverrfaglig samarbeid med fastlege, helsestasjon og barnefysioterapeut. Noen av våre klinikker har også egne barnefysioterapeuter, samt kiropraktorer og akupunktører med etterutdanning i behandling av barn. Om det skulle være indikert kan kiropraktoren henvise til spesialistvurderinger.

Hva består behandlingen av?
Behandlingen består av lette og smertefrie teknikker, og er ikke farlig. Råd og veiledning er en viktig del av behandlingen. Foreldrene veiledes i hvordan stimulere barnet til et riktig bevegelsesmønster, ammeteknikk, håndtering og posisjonering av barnet, samt konkrete øvelser.

Vi har en kunnskapsbasert og tverrfaglig tilnærming som vi håper kan bidra til at du og ditt barn skal føle dere trygge hos oss.

Hvor kan jeg få hjelp?
Alle klinikkene i NEMUS tilbyr utredning, behandling og forebygging av denne diagnosen.

Du finner oss i Harstad, Trondheim, Bergen, Stord, Stavanger, Mandal, Kristiansand, Arendal, Tønsberg, Nøtterøy, Horten, Kongsberg, Asker, Nesbru, Oslo, Kløfta, Nittedal, Lørenskog, Lillestrøm, Kongsvinger, Moss, Sarpsborg, Fredrikstad og Halden. Gå gjerne inn på timebestilling på nett, eller se oversikt over klinikker dersom du ønsker å finne telefonnummer.

Velkommen til oss!

Bestill time

JoomShaper

Ved å bruke vår nettside, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, se vår personvernerklæring.