Helsegruppen NEMUS

Brystrygg

Smerter mellom skulderbladene og brystsmerter

Smerter mellom skulderbladene og brystsmerter

Smerter i øvre del av ryggen mellom skulderbladene rammer svært mange av oss. Det er ikke så rart når vi tenker på alt kontorarbeid som utføres i høyt tempo, med runde skuldre, fremoverbøyd hode og anspente armer. Smertene kan spre seg opp til nakken, ut i skuldre, armer og frem til brystet.

Brystsmerter

Brystsmerter

Brystsmerter er en veldig uspesifikk diagnose og vil romme alt fra enkle og ufarlige årsaker som stress og muskelspenninger til livstruende tilstander som hjerteinfarkt og lungesykdommer. Det er derfor viktig at man får kartlagt årsaken til sine brystsmerter.

Låsninger brystrygg og ribbein

Låsninger brystrygg og ribbein

Låsninger i brystrygg eller ribbein oppleves ofte som smerte mellom skulderbladene som kan gi strålesmerter rundt på sidene og i brystet. Noen ganger går smertene opp i nakken og ut mot skuldrene.  Smertene beskrives ofte intense og diffuse.

Prolaps brystrygg

Prolaps brystrygg

Smerte er et normalt symptom ved prolaps i brystrygg og er ofte isolert i øvre brystrygg og kan gi refererende smerter fram mot brystet eller magen. Hosting og nysing kan forsterke smertene. Prolaps i brystrygg er relativt uvanlig i forholdt til prolaps i nakke og nedre rygg.

JoomShaper

Ved å bruke vår nettside, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, se vår personvernerklæring.