Helsegruppen NEMUS

Revmatisme

Revmatisme er en fellesbetegnelse for over 200 forskjellige sykdommer i ledd, muskler, senehinner og nerver.

Årsak:
Årsaken til revmatisme er som oftest ukjent. Faktorer som arv, miljø og livstil er viktige for utviklingen av revmatisme. Revmatisme er klassifisert som en autoimmun sykdom. Disse sykdommene oppstår fordi immunforsvaret oppfatter noe i kroppen som fremmed og starter å produsere antistoff mot bestemte deler av kroppens eget vev. Røyking kan bidra til at sykdommen bryter ut og gir en dårligere prognose.

Symptomer:
Fordi revmatisme er en omfattende diagnose vil de forskjellige symptomene variere mye avhengig av type underdiagnose.  De fleste er kroniske sykdommer og det er vanlig med stivhet, smerter og hevelse i ledd og muskler. Revmatisme kan deles inn i betennelsesaktige og ikke-betennelsesaktige sykdommer.

Vurdering:
Hos din NEMUS klinikk blir dine symptomer tatt seriøst. Det er viktig å få en grundig undersøkelse og rett diagnose. Ta kontakt med din fastlege eller kiropraktor ved en NEMUS klinikk dersom du tror du har en revmatisk sykdom. Herfra kan du ved behov henvises til en revmatolog.  En revmatolog er en lege som er spesialist i revmatiske sykdommer.

Behandling: Mange har god effekt av fysioterapi og behandling hos kiropraktor.  Behandlere hos NEMUS kan hjelpe med å løsne på stive muskler og ledd noe som kan gi god symptomlindring. Ellers opplever mange at plagene holdes i sjakk med sunt kosthold og mosjon. Noen vil allikevel være nødt til å bruke smertestillende medisiner for å dempe symptomene. Betennelsesdempende medisiner blir brukt til å behandle sykdomstyper hvor det er betennelse, f.eks. leddgikt og Bekhterev. Noen ganger det også aktuelt med kortisonpreparater og kortisoninjeksjoner.

Hva kan du gjøre selv?
Hvis du mistenker at du har en revmatisk sykdom er det viktig å få en diagnose. Diagnosen og din sykdomsgrad vil være avgjørende for hvordan du best kan forholde deg til din sykdom. Sunt kosthold og mosjon er kjent for å redusere plagene. Ta kontakt med fysioterapeut, manuellterapeut eller kiropraktor ved en NEMUS klinikk for behandling og veiledning.

Forebygging:
Ved å unngå røyk, ha et godt kosthold samt mosjonere kan en i noen tilfeller hindre utviklingen av sykdommen.

 

 

Hvor kan jeg få hjelp?
Alle klinikkene i NEMUS tilbyr utredning, behandling og forebygging av denne diagnosen.

Du finner oss i Harstad, Trondheim, Bergen, Stord, Stavanger, Mandal, Kristiansand, Arendal, Tønsberg, Nøtterøy, Horten, Kongsberg, Asker, Nesbru, Oslo, Kløfta, Nittedal, Lørenskog, Lillestrøm, Kongsvinger, Moss, Sarpsborg, Fredrikstad og Halden. Gå gjerne inn på timebestilling på nett, eller se oversikt over klinikker dersom du ønsker å finne telefonnummer.

Velkommen til oss!

Bestill time

JoomShaper

Ved å bruke vår nettside, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, se vår personvernerklæring.