Helsegruppen NEMUS

Andre diagnoser

Dataplager

Dataplager

Hver dag sitter over 800.000 nordmenn foran dataskjermen på jobben. Mange av disse får ”dataplager” i muskel- og skjelettsystemet. Selv om ”musesyken” er blitt et begrep, dreier dataplager seg om en rekke belastningsrelaterte smerter i muskler og senevev.

Depresjon

Depresjon er en psykisk lidelse som påvirker humør, følelser og atferd. Den er som oftest forbundet med tristhet, konsentrasjonsvansker og lite energi, men en depresjon oppleves forskjellig fra person til person. Det er også viktig å skille depresjon fra normale humørsvingninger som vi alle har. Alle vil fra tid til annen føle seg triste og ensomme.

Angst

Angst er en samlebetegnelse på ulike psykiske lidelser med følelse av overdreven bekymring eller frykt uten reell grunn som fellestrekk. Alle kjenner på følelsen av å være redd eller bekymring en gang i blant, og i mange tilfeller kan det være en klar årsak til at man er det. Det er først når bekymringen eller frykten er overdreven eller kommer når det ikke er noen grunn til det at det kan være snakk om en angstlidelse. For at vi skal kalle det en angstlidelse må det også gå utover livskvaliteten til den som har det.

Hypermobilitet

Hypermobilitet eller hypermobile ledd kan beskrives som en tilstand hvor ett eller flere ledd kan beveges utover det som ansees som normalt. Enkelte kan ha hypermobilitet uten andre symptomer, mens andre kan presentere seg med en rekke andre assosierte plager.

Idrettsskader

Idrettsskader

Det grunnleggende prinsippet ved behandling av en idrettsutøver er å optimalisere funksjonen i bevegelsesapparatet. Dette er avgjørende for at utøveren skal kunne prestere best mulig til enhver tid.

Osteoporose / Beinskjørhet

Osteoporose, også kjent som "beinskjørhet", er en systemisk skjelettsykdom som gir økt porøsitet i knoklene. Både styrken og elastisiteten i knoklene minsker fordi mengden av organisk benvev reduseres med tilsvarende tap av kalsiumsalter. Dette fører til en økt risiko for brudd.

Revmatisme

Revmatisme er en fellesbetegnelse for over 200 forskjellige sykdommer i ledd, muskler, senehinner og nerver.

JoomShaper

Ved å bruke vår nettside, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, se vår personvernerklæring.