Helsegruppen NEMUS

Fysioterapeut

IMG_2078_treatFysioterapeuter er sentrale i det norske helsevesenet og finnes både ved sykehus, kommunalt og privat. Fysioterapeuter har inngående kunnskap om muskel-, nerve og skjelettsystemets oppbygning og funksjon. Kunnskap om hvordan psykiske, fysiske og sosiale faktorer spiller inn på pasientens helseproblem, er et viktig grunnlag i behandlingen. Fysioterapeuter jobber for å optimalisere livskvalitet og fysisk funksjon ved hjelp av forebyggende, behandlende og rehabiliterende tiltak. 

Ved NEMUS sine klinikker samarbeider fysioterapeuter tett med kiropraktorer og andre helseprofesjoner. Ved en undersøkelse vil vi alltid vurdere hvilken profesjon som kan hjelpe deg best. I mange tilfeller er det også behov for at flere profesjoner jobber i fellesskap rundt samme pasient, da er det en stor fordel å samarbeide så tett som vi gjør i NEMUS. Dette gjør at du kan være trygg på at du får optimal behandlingen for ditt unike tilfelle. 

Dette er noen av områdene du kan gå til en fysioterapeut for:

 

Hva gjør en fysioterapeut?

Undersøkelse:
Hos NEMUS vil en behandling hos fysioterapeut alltid starte med en grundig undersøkelse og funksjonsvurdering som legger grunnlag for den videre behandlingen. Dette innebærer kartlegging av sykehistorie, bevegelsesanalyse, spesifikke tester/undersøkelser og vurdering av dette i sammenheng med pasientens livssituasjon (arbeid, aktivitetsnivå etc.). Utav dette blir det satt en diagnose og dannet konkrete mål og delmål for behandlingen.

Hvis fysioterapeuten trenger mer informasjon for å finne årsaken til plagene, samarbeider de tett med kiropraktorer som kan henvise til røntgen/CT/MR eller legespesialist.

Behandling og forebygging:
Fysioterapibehandlingen er basert på funn fra undersøkelsen. En moderne fysioterapeut bruker flere ulike tilnærminger i en behandlingssituasjon og behandlingen er tilpasset pasientens unike behov. Behandling kan for eksempel være bløtvevsbehandling, individuelt tilpasset trenings- og/eller rehabiliteringsopplegg, veiledning m.m. Det legges også vekt på forebyggende råd og veiledning. Dette innebærer bl.a. tips mot ryggsmerte, tilrettelegging av arbeidsplass og justering i aktivitet m.m. Noen fysioterapeuter bruker også spesialverktøy som nåler, Graston og trykkbølge i sin behandling.

Trenger du henvisning?
Nei, du trenger ikke henvisning for å komme til fysioterapeutene i NEMUS.

Det er kun personer under 16 år og personer med godkjent yrkesskade fra NAV, som har rett til gratis behandling hos fysioterapeuter med godkjent driftstilskudd. Disse fysioterapeutene har som regel meget lang ventetid. Dersom du har rett til gratis behandling, anbefaler vi at du starter opp behandling hos oss, slik at du kommer i gang, for så å fortsette hos fysioterapeut med driftstilskudd når denne blir tilgjengelig. Vi kan henvise deg til fysioterapeut med driftstilskudd.

Hos NEMUS har vi ingen venteliste og kan derfor ta inn pasienter raskt. Enkelte av våre klinikker har driftstilskudd, sjekk med din lokale klinikk.

Fagorganisering
Alle fysioterapeuter i NEMUS er offentlig godkjente av statens autorisasjonskontor. De er også organisert under enten NFF eller PFF (norsk fysioterapiforund eller private fysioterapeuters forbund).

Hvilke klinikker i NEMUS har fysioterapeut?
Alle klinikkene i Helsegruppen NEMUS har fysioterapeut.

JoomShaper

Ved å bruke vår nettside, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, se vår personvernerklæring.