Helsegruppen NEMUS

Gaitscan

Flere av NEMUS klinikkene bruker en funksjonell Fotscan til å undersøke føtter og analysere gange. Fotscaneren består av en tynn plate som tar 300 bilder per sekund og har over 4000 sensorer som måler trykk og vektforskyvning når man går og står. Denne informasjonen, sammen med en klinisk undersøkelse av føttene, kan brukes til å diagnostisere fotrelaterte problemer og til å lage unike innleggssåler, individuelt tilpasset dine føtter.

Prosessen
Når du kommer inn for en fotundersøkelse, vil vi gjøre en grundig klinisk utredning og utføre en fotscan for å kartlegge om dine problemer stammer fra føttene eller feilaktig gange. Scanet blir analysert før vi gir deg tilbakemelding og legger en plan for hvordan vi kan hjelpe deg å bli bedre. Noen vil trenge behandling, øvelser eller rehabilitering, andre vil trenge spesiallagede såler for å korrigere feilstillinger eller feilfunksjon i føttene.

Sålene
Innleggssålene fungerer på samme måte som briller virker på øynene dine – de reduserer stress på kroppen ved å få føttene dine i riktig posisjon. Våre såler blir laget i Canada og blir individuelt tilpasset deg. De er laget av memory thermoplastic og holder meget høy kvalitet. Det har en livstidsgaranti på at de ikke knekker og de varer normalt i ca. 5 år.

Det er 16 forskjellige typer såler som kommer i alle størrelser. De fleste sålene er kun 2-5 millimeter tykke og passer derfor inn i de fleste sko. Vi kan blant annet tilby forskjellige sportssåler som løpesåler, fotballsåler og skisåler. Vi har også smale såler til høyhælte sko og tykkere såler til for eksempel vernesko eller personer med diabetes.

Hvis du kan svare JA på noen av de følgende utsagn, bør du vurdere å få dine føtter undersøkt med Fotscan:

  • Har du problemer i muskler eller ledd som ofte kommer tilbake?
  • Får du smerter i føttene eller andre steder i kroppen av å stå mye?
  • Får du smerter av å gå eller løpe?
  • Har du synlige fotproblemer (f.eks. hard hud, krokete tær, falne buer, plattfot, osv.)?
  • Har du benlengdeforskjell?
  • Slites skoene dine forskjellige?
  • Er føttene dine såre om morgenen?

JoomShaper

Ved å bruke vår nettside, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, se vår personvernerklæring.