Helsegruppen NEMUS

Føtter og ankler

Hver fot består av 26 knokler, 35 ledd, 19 muskler og over 100 leddbånd og har en struktur og funksjon som er komplisert. Føttene våre skal både dempe støt og fungere som en stabil plattform ved gange. Føttene dine har også en direkte påvirkning på resten av kroppen din.

I likhet med grunnmuren på et hus, støtter føttene dine vekten av alt som befinner seg over dem. Et lite problem med føttene eller måten du går på kan påvirke ledd høyere opp i kroppen som ankler, knær, hofter og rygg, og kan potensielt forårsake smerter og ubehag der.
 
Fotplager er relativt utbredt og det er antatt at ca. en av fem har smerter, verking eller stivhet i føttene jevnlig. Kvinner, dem over 50, overvektige og folk som har smerter andre steder i kroppen har en høyere risiko for å utvikle fotsmerter. I den eldre befolkningen er fotsmerter assosiert med nedsatt funksjon, problemer med balanse og gange og en økt risiko for fall.
 
Gjennomsnittsmennesket går 8000-10 000 skritt om dagen.  Med en slik arbeidsmengde er det viktig at vi tar vare på føttene våre.

I Helsegruppen NEMUS har vi flere med høy kompetanse på føtter og ankler. Ta kontakt med din lokale NEMUS-klinikk, og hør om de kan hjelpe deg!
 

JoomShaper

Ved å bruke vår nettside, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, se vår personvernerklæring.